Kirsten Bogert scoorde de enige Voorhoutse tegentreffer. | Foto: pr.
Kirsten Bogert scoorde de enige Voorhoutse tegentreffer. | Foto: pr. Foto: pr/

Ruime nederlaag MHC Voorhout tegen Ypenburg

Voorhout • Na de twee verliespartijen tegen de koplopers van competitie wilden de hockeydames van MHC Voorhout in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog een goede prestatie neerzetten tegen een kampioenskandidaat Ypenburg. Voorhout gaf helaas in de eerste helft van de wedstrijd niet thuis en verloor uiteindelijk ruim.

Voorhout begon direct na de eerste minuut met een achterstand. Ypenburg scoorde de 0-1 na een onoplettendheid in de defensie. De sterkere bezoekers scoorde na 20 minuten hun tweede treffer. Na 25 minuten was het weer raak en stond Voorhout met 0-3 achter. Tranier/coach Remco Kassels paste de opstelling op het middenveld aan en MHC Voorhout kwam wat beter in de wedstrijd. Tot echte kansen leidde dit niet en zo ging de Voorhoutse ploeg met een ruime achterstand de rust in.

Strafcorner

De tweede helft kwam een ander Voorhout de kleedkamer uit. De Voorhoutse dames gaven Ypenburg geducht tegenstand. Toch was het de tegenstander dat na 10 minuten uit een tegenaanval de 0-4 liet aantekenen. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en scoorde een paar minuten later uit een strafcorner de 1-4. Kirsten Bogert sloeg de bal hard tegen de plank.

De zaal in

Het werd daarna een open wedstrijd. MHC Voorhout liet zich na 20 minuten opnieuw verschalken door een aanval over rechts, die van korte afstand voor doel werd binnen getikt. De thuisploeg probeerde van alles, maar het kwam niet meer tot scoren ondanks een aantal strafcorners. Met een 1-5 nederlaag gaan de Voorhoutse speelsters de lange winterstop in. Daarin wordt competitie in de zaal gespeeld.  Het veldhockey begint weer in maart van het nieuwe jaar.