Kim Schuurbiers in de klem bij de verdedigsters van Borhave. Toch weet ze het eerste Voorhoutse doelpunt achter haar naam te krijgen. | Foto: pr. Foto: pr.

Handbalsters grijpen naast eerste winst

Voorhout • Het handbalprogramma voor het hoogste niveau lag een aantal weken stil vanwege Europacup verplichtingen van een aantal teams. Op zaterdag kon Foreholte eindelijk weer het veld in. In een spannende wedstrijd trok het Twentse Borhave uiteindelijk aan het langste eind.

Foreholte moest het doen zonder routinier Ramona Vink, die vanwege familieomstandigheden ontbrak. De cirkelloopster werd gaande de wedstrijd node gemist. Haar ploeg kwam moeizaam op gang. Na vijf minuten stond het 0-4. Pas na zes minuten wist Kim Schuurbiers het eerste doelpunt voor Foreholte te scoren. De beide verdedigingen deden goed werk, maar aanvallend was het aftasten. Borhave had de meeste oplossingen, hoewel twaalf doelpunten in een helft niet echt doelpuntrijk genoemd kan worden. Dit kwam mede dankzij het prima keeperswerk van Mayra de Boer. Foreholte kwam slechts tot negen scores, waarbij drie vanaf zeven meter. Ook Borhave had een prima doelvrouwe, maar de aanval van Foreholte toonde soms  geen inspiratie.

In de tweede helft had Foreholte het plan opgevat om Borhave vanaf het begin een halt toe te roepen. En dat lukte, want na zestien minuten was het 16-16. Konden de Voorhoutsen dit uitbouwen? Borhave schroefde het tempo nog eens op en beide teams vochten voor de punten. Toch was het Foreholte dat minder mogelijkheden zag om het Borhave moeilijk te maken. Diverse keren was het tijdspel. Borhave had elke keer een antwoord op een actie van Foreholte. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 21-23.

Op zaterdag 9 december speelt Foreholte tegen S.E.W. in Nibbixwoud. Op zaterdag 16 december is de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen E&O uit Emmen.

Scores Foreholte: Dana Vincenten 5 x, Marisha vd Geest, Chantal Slegtenhorst en Kim Schuurbiers allen 3 x, Naomi Hoogervorst en Melanie Zwaan  beide 2 x , Lot van Kampen, Saskia Kolster en Britt van Leijden allen 1 x .