Iris van der Stelt wint de Sjoerd Huisman Bokaal. | Foto: pr./Schaatspeloton.nl
Iris van der Stelt wint de Sjoerd Huisman Bokaal. | Foto: pr./Schaatspeloton.nl Foto: pr./Schaatspeloton.nl

Iris van der Stelt wint Sjoerd Huisman Bokaal

Sport

Teylingen • Schaatsster Iris van der Stelt stond na de zesde wedstrijd in de KPN marathoncompetitie in Hoorn – de Sjoerd Huisman Bokaal – weer op de hoogste trede. Zij won de eindsprint nadat haar ploeggenoten haar perfect hadden gelanceerd.

De wedstrijd kende een vervelend begin; na zes ronden werd de wedstrijd stil gelegd na een massale valpartij. Andrea de Jong verliet het strijdtoneel met een hoofdwond. Na een korte pauze werd er opnieuw gestart. De verschillende aanvalspogingen leidden niet tot een kopgroep en in de finale verrichtte de trein van Van der Stelt prima werk. Met name Kamminga zorgde ervoor dat Van der Stelt uit het gedrang bleef en dat ze de wedstrijd kon afmaken. Janneke Ensing probeerde in de eindsprint wel buitenom te komen, maar zij kwam daarvoor net te kort.

Geldprijs

In deze wedstrijd was er ook een dagprijs te winnen van 500 euro. Lisa van der Geest won onder andere als aanvoerder van de mkbasiscs-trein zoveel punten dat zij deze geldprijs na afloop in ontvangst kon nemen. Loesanne van der Geest werd in deze wedstrijd 34e. Anne Leltz  reed dit keer weer in de Topdivisie maar kwam ten val.

Leander van der Geest reed mee bij de Beloften en finishte op de achtste plaats.

Eindhoven Trofee / Holland Cup

Kees Heemskerk (WIJC, heren neo-senioren) deed in het weekend van 25 en 26 november mee met de Holland Cup wedstrijd, tevens Eindhoven Trofee. Deze wedstrijd gold ook als kwalificatie voor het NK allround. Heemskerk reed een solide wedstrijd: op de 500 meter, de 3000 meter en de 5000 meter werd hij zevende. Op de 1500 meter eindigde Heemskerk als veertiende.  De wedstrijd werd gewonnen door Chris Huizinga.

Remco Langemaire rijdt nieuw clubrecord 100 meter

Remco Langemaire heeft op zondag 26 november bij wedstrijden in Den Haag het WIJC clubrecord bij de Junioren B op de 100 meter verbeterd naar 10.69. Het oude record 10.85 werd gereden door Kees Heemskerk in oktober 2011 in Inzell. Tot nu toe had Kees Heemskerk alle clubrecords van de junioren B in handen. De kortste afstand staat nu op naam van Remco Langemaire.
Remco reed sinds begin oktober al drie keer een PR op de 500 meter én op de 3000 meter. 

Uit de krant