Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Bomen geplant bij Klinkenbergerplas in kader van Nationaal Bossenfonds

Algemeen

regio • Meer natuur en biodiversiteit. Dat was een van de belangrijkste doelen van de herinrichting van recreatiegebied de Klinkenbergerplas. Op vrijdag 1 december werd in het project een een belangrijke mijlpaal bereikt. Aan de noordoostkant van de kleine plas werden een flink aantal bomen geplant.

De gemeente Oegstgeest plantte deze bomen in samenwerking met stichting Trees for All in het Nederlandse project Nationaal Bossenfonds. Door deze samenwerking lukt het om meer bosplantsoen en grotere bomen te planten.

Het Nationaal Bossenfonds realiseert bossen in binnen- en buitenland met donaties van bedrijven en particulieren. De ruim 10.000 gesponsorde bomen en bosplantsoen bij de Klinkenbergerplas zijn gedoneerd door een aantal bedrijven waaronder Bever, Arriva, Aquacombi, VanHaren, Scheepswerf Hoogerwaard en de European Association for International Education.

Er werden verschillende inheemse soorten aangepalnt. Zo ontstaat er meer natuurwaarde in het landschap en dit past goed in het ontwerp voor de herinrichting. In totaal ontstaat er 2,5 hectare nieuw sponsorbos dat voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast plant de gemeente elders in het gebied bomen en heesters.

Uit de krant