Bij diverse supermarkten kunnen klanten hun Douwe Egberts waardepunten inleveren. De Lions Clubs zorgen ervoor dat ze bij Douwe Egberts terechtkomen en dat de voedselbanken er pakken koffie voor terugkrijgen.
Bij diverse supermarkten kunnen klanten hun Douwe Egberts waardepunten inleveren. De Lions Clubs zorgen ervoor dat ze bij Douwe Egberts terechtkomen en dat de voedselbanken er pakken koffie voor terugkrijgen. Foto: pr

Lions Clubs zamelen Douwe Egberts-waardepunten in voor Voedselbank

Algemeen

GOEDE DOELEN • Ook dit jaar zullen de Lions Clubs in Nederland weer koffiepunten inzamelen. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier zo'n 110.000 pakken koffie op.

De decembermaand, met Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra's. Cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere en intieme momenten.

In de pakketten van de voedselbanken mag daarom koffie niet ontbreken. Maar koffie bederft niet en wordt daarom ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je maar van 40 euro in de week moet rondkomen, is een pak koffie veel te duur.

Dit jaar doen ook de Voedselbanken zelf zeer actief mee bij het inzamelen van de waardepunten. Want ondanks het feit dat de economie op volle toeren draait leven in Nederland nog ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Helaas ook in de Bollenstreek. Daarom hebben de Lions Club en de voedselbanken in de Bollenstreek de handen ineengeslagen. Gedurende de hele maand december en een deel van januari zal deze grootse inzamelactie plaatsvinden. Koffiebrander Douw Egberts steunt de actie weer en zal het eindresultaat met 15 procent verhogen.

Inzamelpunten
Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten door het gehele land. Voor onze regio kunnen de bonnen worden ingeleverd bij:

• AH Sassenheim, Voorhavenkwarier 6

• AH Voorhout, Jac van Beierenhof 26

• Plus Voorhout, Herenstraat 45

• AH Lisse, Blokhuis 67

• AH Hillegom, Henri Dunantplein 6

• DekaMarkt Hillegom, Henri Dunantplein 85

• Plus Tolenaar Hillegom, Palet 4

• Jumbo Hillegom, Jonkheer Mockkade 6.

Alhoewel deze actie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen, komen de pakken koffie ten goede aan de lokale voedselbanken. De verwachting is dat het publiek weer ruimhartig de DE waardepunten doneert, zodat de klanten van de voedselbanken ook komend jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie.

Uit de krant