Plaatsing van een tiny house. | Foto: pr./Kees Hummel
Plaatsing van een tiny house. | Foto: pr./Kees Hummel Foto: Kees Hummel

Binnenkijken in Tiny House op Raadhuisplein

Algemeen

Voorhout • Branchevereniging Bouwend Nederland plaatst een Tiny House op het terrein voor het bestuurcentrum in Voorhout. Op donderdag 14 en vrijdag 15 december kunnen geïnteresseerden het kleine huis bezoeken. Het is voor de vereniging de aftrap van de eigen campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen.

"Het Tiny House laat goed zien waar onze campagne om draait. Het maakt zichtbaar wat allemaal aan oplossingen mogelijk is als we praten over verduurzaming, betaalbare woningen en ook werkgelegenheid," aldus een woordvoerder van de organisatie. "Samen willen wij de gemeenten in Nederland aantrekkelijker, duurzamer en welvarender maken."

Een tiny house is een zelfgebouwd huisje tussen de 10 en 50 m2 en het liefst zonder hypotheek. Het gaat de bewoners ook om te leven met minder bezittingen.

Betaalbare woningen

Bouwend Nederland richt zich in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen onder meer op de betaalbaarheid van wonen. Ze vinden dat in de Bollenstreek meer bouwlocaties nodig zijn om aan de vraag naar betaalbare woningen te kunnen voldoen. De branchevereniging pleit verder voor een goede regie bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Gemeenten kunnen zorgen voor een lokale visie en de daarbij betrokken partijen bij elkaar brengen om verduurzaming daadwerkelijk op te pakken.

Opleiding

Daarnaast is werkgelegenheid een belangrijk thema. Op donderdag van 12.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn in het tiny house leerlingen aanwezig van BouwMensen en het ROC Leiden. Zij laten zien hoe het is om een opleiding bouw en infra te volgen.

In januari en februari zal het Tiny House nog op tien andere plaatsen in Nederland worden neergezet.

Uit de krant