Het bruidspaar Van den Berk krijgt bezoek van burgemeester Carla Breuer. | Tekst en foto: Piet van Kampen
Het bruidspaar Van den Berk krijgt bezoek van burgemeester Carla Breuer. | Tekst en foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Na een autopuzzelrit vielen de stukjes in elkaar voor Gerard en Ria van den Berk

Algemeen

Sassenheim • Op 18 december 1957 schoven Gerard van den Berk (87) en Ria van den Berk- Langeveld elkaar de ringen om. Nu zestig jaar later herdenken zij deze dag in hun fraaie appartement in Sassembourg. Een gelukkig huwelijksleven waarop het echtpaar tevreden terugblikt.

Waar een autopuzzelrit allemaal niet toe kan leiden. De geboren Sassenheimer Gerard ontmoette zijn toekomstige bruid in het voormalige Bruine Paard in zijn geboortedorp. Ria had de tocht met haar broer gereden en na de prijsuitreiking bracht Gerard haar terug naar de Haarlemmermeer, de geboortegrond van de toen nog jonge Ria. "Daarna is het altijd aan gebleven," vertelt de bruid. De puzzel viel dus snel in elkaar. Het echtpaar werd gezegend met de dochters Helmy, Carola en Paulette. Het paar werd tevens verrijkt met vier kleinkinderen.

Een huwelijksmakelaar kwam er dus niet aan te pas. Makelaar werd wel het beroep waarmee Gerard het brood op de plank bracht. "Agrarisch makelaar in boerderijen en hyacinten," verduidelijkt de bruidegom. "We hadden een eigen bedrijf en ik deed de administratie voor hem," vult de vrouw des huizes hem aan. Aanvankelijk woonde het stel in de Antoniuslaan, waar de dochters werden geboren en later in de Hoofdstraat waar zij de langste tijd doorbrachten. "Het was daar fijn wonen en Gerard had ruimte voor zijn grote hobby; paarden, schapen en konijnen en ik genoot van de groene parkieten in de boom," blikt Ria terug. Nu woont het paar sinds ruim twee jaar in hun appartement in Sassembourg. "Het was wel even wennen," bekent de bruid.

Hoogtepunten

Beiden hielden van een spelletje bridgen. Ria richtte een bridgeclub op in Sassembourg. Gerard leest graag en zijn echtgenote doet vrijwilligerswerk door eenzamen in haar kenniskring te bezoeken. De hoogtepunten waren mooie reizen naar Noorwegen, Zweden en de Canarische Eilanden. Trots toont Gerard de oorkonde als Grootmeester in de Orde van Oranje-Nassau. "Maar het mooiste vind ik het als we alle kinderen en kleinkinderen om ons heen hebben," bekent de bruid. Samen met hen vierden zij het huwelijksjubileum in Aalsmeer tijdens de Brooklyn Night Show. "Ook dat was een geweldig hoogtepunt," blikt het bruidspaar met voldoening terug.

Uit de krant