Park Rusthoff is een van de tien vuurwerkvrije zones. Het park is op 31 december de hele dag gesloten. Het geknal zorgde elk jaar voor veel onrust bij de dieren  Op maandag 1 januari is het park wel open. | Foto: pr.
Park Rusthoff is een van de tien vuurwerkvrije zones. Het park is op 31 december de hele dag gesloten. Het geknal zorgde elk jaar voor veel onrust bij de dieren Op maandag 1 januari is het park wel open. | Foto: pr. Foto: pr.

Vuurwerkvrije zones

Algemeen

Teylingen • Tijdens de jaarwisseling is het op tien locaties in Teylingen verboden om vuurwerk af te steken. Acht zones waren vorig jaar ook al aangewezen als vuurwerkvrije zone, deze gebieden liggen rond zorgcomplexen waar mensen met dementie verblijven en rond kinderboerderijen.

Het gaat om de volgende zones: Park Rusthoff en het achterterrein van de Bernardus en de Zuiderstraat 1 t/m 19 (Sassenheim), een straal van 50 meter om Het Rozenpad, kinderboerderij De Klaprooshof en 70 meter om Park Overbosch (Voorhout) en 75 meter rond Mariënhaven, 50 meter rond kinderboerderij De Kloosterwei en op recreatie-eiland Koudenhoorn (Warmond).

Er zijn dit jaar twee nieuwe zones bijgekomen: de kruising van de Parklaan/Kerklaan in Sassenheim en in de omgeving van de Wasbeeklaan in Warmond. Deze twee zones zijn er bij gekomen op initiatief van bewoners. Door middel van een enquête onder hun buren, hebben zij aan kunnen tonen dat 75 procent van de omwonenden toestemming geeft voor zo'n vuurwerkvrije zone. Daarmee is de aanvraag gehonoreerd.

Wie overigens toch vuurwerk afsteekt in de zones, riskeert een boete van 100 euro.

Uit de krant