Afbeelding
Foto: pixabay

Rouw- en Verliescafé: 'Alles wordt anders'

Zorg & Welzijn

Sassenheim • Onbegrepen rouw, verdriet waar weinig begrip voor is en stil verlies zijn de drie onderwerpen van het Café Over-Leven, dat op zondag 21 januari om 14.30 uur in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42) begint. De toegang is gratis.

Er zijn veel soorten verlies. Voor het oog grote en minder grote. Wat voor de één minder belangrijk lijkt, kan voor een ander grote invloed hebben. Er wordt in stilte vaak meer geleden dan we aan de buitenkant zien. Meestal langer dan opgemerkt wordt door de omgeving. Verdriet heeft altijd een verhaal. En dat verhaal wil gehoord en begrepen worden. Met te grote bescheidenheid doe je jezelf geen goed.

Met dit gegeven gaan bezoekers van het rouw- en verliescafé actief bezig onder leiding van Barbara Bosveld, die haar eigen verliesverhaal wil delen en ook wil laten zien wat haar daarbij geholpen heeft. Met haar eigen ervaring kan zij de bezoekers wellicht een eindje op weg helpen bij het zoeken en vinden.

Tijd en aandacht

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die hierin steun wil vinden in een vertrouwde omgeving, waar tijd en aandacht is. De erkenning en de herkenning van lotgenoten kunnen steun bieden.

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen. Zij is te bereiken op 0252-231805.

Uit de krant