Steven Schrader, directeur Woonstichting Vooruitgang (l) presenteert in maart vorig jaar een groot spandoek met de mogelijkheden bij het Voorhoutse Park Overbosch. | Foto: pr.
Steven Schrader, directeur Woonstichting Vooruitgang (l) presenteert in maart vorig jaar een groot spandoek met de mogelijkheden bij het Voorhoutse Park Overbosch. | Foto: pr. Foto: pr.

Vragen aan minister over woonstichting Vooruitgang

Politiek

Teylingen • De rijksfractie van CDA heeft vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken gesteld over het onder verscherpt toezicht plaatsen van woonstichting Vooruitgang uit Sassenheim.

Door Nico Kuyt

Lid van de Tweede Kamer Erik Ronnes (CDA) wil van de minister duidelijkheid hebben over dat het bij de woonstichting inderdaad al een half jaar hommeles is en dat de Autoriteit Woningcorporaties afgelopen zomer al constateerde dat de sturing van de woonstichting tekortkomingen vertoonde. De Autoriteit zou medio 2017 al een interventie bij de woonstichting Vooruitgang hebben gepleegd. De complete raad van commissarissen van de woonstichting is al opgestapt, waardoor waarschijnlijk de problemen verergerd zijn.

Ronnes vraagt zich af waarom de directeur tijdens deze turbulentie niet is geschorst of ontslagen. Deze zou weigeren aan het gemeentebestuur van Teylingen volledige opening van zaken te geven over de exacte gang van zaken bij de woonstichting, omdat het om een interne zaak gaat, zo laat Ronnes weten. Er zou financieel met de woonstichting niks aan de hand zijn, zo zou de directeur aangeven. Echter, er moet volgens het Tweede Kamerlid wel gewaarborgd worden dat de financiële continuïteit van de woonstichting op korte en lange termijn gezond blijft en de plannen voor de sociale woningbouw in de gemeente niet in het gedrang komt en huurders zich geen zorgen hoeven te maken of gevolgen ondervinden van de gang van zaken bij de woonstichting, zo legt Ronnes de minister voor.

Uit de krant