De Energie-bus. | Foto: pr./Jan Reinier van der Vliet
De Energie-bus. | Foto: pr./Jan Reinier van der Vliet Foto: pr./Jan Reinier van der Vliet

Energie-bus Woonbond op bezoek in Sassenheim

Algemeen

Sassenheim n Op uitnodiging van de Bewonerscommissie 'Kooiflats' komt de Energie-bus van de Woonbond op bezoek in Sassenheim. Op maandag 22 januari bezoekt de Energie-bus woningen aan de Platanenlaan, Kagervoorde en het Kagerplein, oftewel "De Kooiflats".

De Energie-bus is een initiatief van de Nederlandse Woonbond om energiebesparende maatregelen aan woningen snel en duidelijk in kaart te brengen. Op 22 januari worden een aantal woningen bezocht. "Wij vinden het belangrijk, omdat de Woonstichting van plan is om individuele verwarmingsketels te plaatsen in de woningen aan het Kagerplein. Maar de isolatie laat te wensen over. Op basis van een technisch onderzoek en een overzicht van het energieverbruik gaat men na hoe het staat met isolatie, ventilatie en de verwarmingsinstallatie van de woningen," aldus een woordvoerder aan het Kagerplein. "Aan het eind van de dag ligt er een plan van aanpak klaar met daarin maatregelen om de woningen energiezuiniger en comfortabel te maken. Dit plan van aanpak wordt diezelfde middag ook overhandigd aan de directie van Woonstichting Vooruitgang. Na een toelichting op de voorgestelde maatregelen wordt hen om een reactie gevraagd."

Woonbond

De Energie-bus van de Woonbond rijdt al vanaf 2008 door Nederland om huurders van tips te voorzien. Huurders kunnen via de Woonbond de bus vragen langs te komen. Daar betalen zij een vergoeding voor. Het rapport dat wordt opgesteld biedt de basis voor een gesprek met de verhuurder over de noodzaak en mogelijkheden van energiebesparing. Ook levert het de eerste aanzet voor een plan van aanpak.

Uit de krant