Een vrijwilliger van de Voedselbank pakt de verse producten in. | Foto: Esther Luijk
Een vrijwilliger van de Voedselbank pakt de verse producten in. | Foto: Esther Luijk

Kratten vol boodschappen: gulle donatie verbouwende AH

Zakelijk

Sassenheim • Gewapend met negen koelboxen en zo'n 180 kratten gingen de vrijwilligers van Voedselbank Sassenheim vorige week de versschappen in de Albert Heijn te lijf. Vanwege de verbouwing van de winkel werd alle groente, fruit, brood, gebak en diepvries gedoneerd aan de Voedselbank. De Albert Heijn aan het Voorhavenkwartier heropent dinsdag 30 januari om 16.00 uur de deuren.

Door Esther Luijk

Het was een beetje een sneu gezicht, de lege schappen. Door op alle verse waar 35-procentkortingstickers op te plakken, hoopte het winkelpersoneel nog zoveel mogelijk kwijt te raken voor de tijdelijke sluiting. Klant Gerrie (67) kijkt een beetje beteuterd naar het lege fruiteiland. "Ik dacht, ik doe nog net even de laatste boodschappen voor ze dichtgaan, maar ik had wat eerder moeten komen. Ach, de andere winkels zijn gewoon open, dus ik kom niet om van de honger. Bovendien krijgen we er een hele mooie winkel voor terug."

Tegen voedselverspilling

Voedselbankcoördinator Leonie Zandbergen zwaaide de scepter over de inpakkers. "We moeten georganiseerd te werk gaan", vertelt ze "We mogen het personeel van de Albert Heijn niet in de weg lopen. Gelukkig hebben we dit al vaker gedaan, dus we worden er steeds handiger in."
Zandbergen is erg blij met de gulle donatie, 171 kratten in totaal, van de winkel. "Het is geweldig dat deze afspraak is gemaakt. Zo wordt voedselverspilling tegen gegaan en hebben wij in een klap weer heel veel lekkers om uit te delen!"

Metamorfose

De winkel ondergaat tijdens de verbouwing een drastische metamorfose. Alle plafonds, muren, stellingen en koelingen worden gesloopt om plaats te maken voor een compleet vernieuwde inrichting. Klanten komen straks binnen op een groot versplein. Supermarktmanager Nathan Ririhena: "We hebben gemerkt dat onze klanten kwalitatief goede producten en ruime keus waarderen. Dat is de reden dat wij een groot versplein gaan creëren in de winkel. Daarnaast breiden wij ons assortiment ook op de houdbaarafdeling uit; zo krijgen wij er een aantal mooie wijnen en speciaalbieren bij."

Lasergame

De lege winkel was vorige week tegelijkertijd een unieke kans voor een bijzondere teambuildingsopdracht. De manshoge schappen en lege kratten vormden een prachtig landschap voor een lasergame. Ririhena: "Het personeel kan zich even lekker uitleven na hun harde werk. Bovendien is het een goede manier voor hen om zich voor te bereiden op de drukke openingsweken die gaan komen."

Uit de krant