Cock van Steijn en Emiel van der Hoeven bij de bijzondere tableaus in het Kenniscentrum van de HKV. | Foto: Willem Krol
Cock van Steijn en Emiel van der Hoeven bij de bijzondere tableaus in het Kenniscentrum van de HKV. | Foto: Willem Krol Foto: Willem Krol

Inloop bij Historische Kring Voorhout

Historie

Voorhout • De Historische Kring Voorhout houdt op zaterdag 27 januari tussen 10.00 en 12.30 uur weer een inloop in het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat, tegen over nummer 30. Iedereen met interesse in de historie van Voorhout is van harte welkom.

In de Oosthoutzaal kunnen bezoekers bladeren door de tientallen fotoboeken met duizenden foto's uit een ver en recent verleden. Ook de vele boeken zijn er om kennis te nemen van en over het historisch verleden van Voorhout, de bollenvelden, familiegeschiedenissen en boerderijen. Bestuursleden zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Ook zijn de recente aankopen van cultureel erfgoed Voorhout te bewonderen zoals een schilderij van de Ruïne van Teylingen van de hand van de Sassenheimse kunstschilder Louis Dieleman.

Ook is het mogelijk om foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout aan te bieden, te laten scannen of te schenken.

De eerstvolgende inloop is woensdagmiddag 14 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant