Afbeelding
Foto: pr.

Open dag zorgserre gaat niet door

Zorg & Welzijn

Sassenheim • Eind vorig jaar werd in de Hyacintenstraat 7 de zorgserre door wethouder Arno van Kempen 'geopend'. Op zaterdag 3 februari zou een open dag zijn, maar die kan door omstandigheden niet doorgaan. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum. 

De woning in Sassenheim fungeert dit jaar als modelwoning om inwoners van Teylingen en omgeving kennis te laten maken met het concept zorgserre. "Voor geïnteresseerden was het lastig voor te stellen hoe een zorgserre achter een woning wordt geplaatst", stelt Johan van Buren, manager wonen bij Woonstichting Vooruitgang: "Vandaar dat in overleg met de Zorgpact deelnemers is besloten om de zorgserre daadwerkelijk bij een lege huurwoning te plaatsen. In de zorgserre, een op maat gemaakte unit die aansluitend aan de achterzijde van de woning bevinden zich de slaapkamer en sanitaire voorzieningen. Zo wordt een zorgbehoevende bewoner in staat gesteld langer thuis te blijven wonen."

In samenwerking met Welzijn Teylingen wordt de woning tevens ingezet als 'Buurt OntmoetingsPlek'. 3.0 verwijst naar de vernieuwende aanpak. Midden in de straat, samen met straat-,buurtbewoners en vrijwilligers in gesprek gaan over wensen en mogelijkheden om het samenleven in de buurt (nog) plezieriger te maken. Samen activiteiten ontplooien die het welzijn en welbevinden in het dagelijks leven positief beïnvloeden?

Daarnaast zal het project DemenTalent uitgevoerd worden vanuit de Hyacintenstraat, worden mantelzorg(ondersteunings) activiteiten gestart en wordt er nagedacht over de opzet van een buurtcirkel GGZ in samenwerking met Rivierduinen.

Zodra een nieuwe datum voor de open dag is gevonden, wordt deze bekend gemaakt.

Uit de krant