Barend en Rebecca Elshout brengen kunst uit West Canada en Nieuw Zeeland naar Warmond. | Foto: pr.
Barend en Rebecca Elshout brengen kunst uit West Canada en Nieuw Zeeland naar Warmond. | Foto: pr. Foto: pr.

Native Art te zien in de Warmondse Dorpsstraat

Zakelijk

Warmond • In Warmond is een nieuwe kunstonderneming ArtWise.com gevestigd, die zich richt op Native Art uit West Canada (First Nations) en Nieuw Zeeland (Maori). Deze kunstvorm, veelal houtsnijwerk maar ook brons, worden door Barend en Rebecca Elshout via Warmond geïmporteerd voor de Europese markt.

ArtWise.com zal in de week van 19 tot en met 24 februari haar deuren openen voor het lokale publiek. Hiervoor wordt de Dorpsstraat 86 in Warmond ingericht als galerie. Iedereen is gedurende deze dagen welkom om te komen kijken. In maart zal de volgende expositie in Maastricht zijn.

Onderbelicht

Met meer dan 31 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening, heeft het echtpaar Elshout vorig jaar de keus gemaakt om zich op deze nieuwe kunstvorm te richten. Volgens Barend is deze Native Art vorm onderbelicht en kom je deze niet tegen op de grote Europese kunst beurzen. Na meerdere reizen naar deze gebieden te hebben gemaakt, heeft het stel daar de contacten gelegd en zowel voor de kunstenaars als de Europese markt een nieuw verdienmodel gemaakt. "Wij gaan enkele top kunstenaars helpen om hun unieke werk in Europa te verkopen. Daarnaast geven wij jaarlijks 2,5 procent van onze bruto verdiensten terug aan deze culturen. Dit kan de lokale carving school of culturele projecten zijn". 

Meer informatie op www.artwise.com

Uit de krant