Het Prinsenpaar, de adjudanten en de Grote Bok op bezoek bij mevrouw Van Duin. | Foto: MV
Het Prinsenpaar, de adjudanten en de Grote Bok op bezoek bij mevrouw Van Duin. | Foto: MV Foto: pr.

Fruitmanden Express bezorgt blijdschap in Bokkendorp

Verenigingen

Voorhout • Ruim honderd fruitmanden zijn op zondag 11 februari door vrijwilligers van carnavalsvereniging De Bokken rondgebracht. De Fruitmanden Express zorgt voor een lach en een traan. 'Carnaval is meer dan polonaise en bier.'

Met een lach op haar gezicht doet mevrouw Van Duin (87) de deur open. Het bonte gezelschap voor haar deur, bestaande uit Prins Ron, Prinses Sandy en de adjudanten, krijgt een hartelijk ontvangst. "Kom binnen," zegt ze, nadat ze van het prinsenpaar de fruitmand en het bloemetje in ontvangst heeft genomen. Zowel de prins en prinses krijgen een kus, voor Grote Bok Hans van Duin - vrijwilliger van het jaar bij de vereniging- is er een knuffel. Niet voor niets natuurlijk, want hij is ook haar zoon.

Ze had het Prinsenpaar stiekem wel verwacht, zegt ze even later in de knusse woonkamer. "En het is vooral heel gezellig!", vervolgt ze, om zich daarna tot Sandy te richten: "Hoe gaat het? Is het nog vol te houden? Vast wel, want jullie zijn nog jong!"

Betrokken

Die betrokkenheid en interactie, daar draait de Fruitmanden Express om, legt Ton Wolvers eerder die dag uit in de kantine van Foreholte. Samen met zijn vrouw Edith en met Plonie van Leeuwen coördineert hij vanaf daar de bezoekjes.

Lees verder in De Teylinger van woensdag 14 februari.

Uit de krant