Marjet van Os (rechts) overhandigt Monique van der Weijden een box.
Marjet van Os (rechts) overhandigt Monique van der Weijden een box. Foto: Arie in 't Veld

Inspiratiecafé Fonds 1818 op zoek naar buurtideeën

Algemeen

Teylingen • Fonds 1818 bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met de inwoners van Teylingen en omgeving. Op donderdagavond 15 februari is het Inspiratiecafé in Het Trefpunt (Herenweg 80). 

In het kader van de jubileumactiviteit Verrijk je Buurt is het fonds op zoek naar mensen met een goed idee voor hun buurt. Iedereen die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor z'n directe leefomgeving wil doen is van harte welkom bij het Verrijk je Buurt-inspiratiecafé dat op donderdag 15 februari in Het Trefpunt (Herenweg 80 in Warmond) gehouden wordt. Daar kunnen inwoners direct met hun buurtidee aan de slag. Er is aandacht voor succesvolle voorbeelden, ervaringen én er zijn leuke brainstorms. "Dat is belangrijk, want veel mensen hebben wel leuke ideeën voor hun buurt, maar vaak heeft men geen idee hoe je vervolgens fondsen kunt aanspreken voor sponsoring. Met het inspiratiecafé laat Fonds 1818 zien dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn", aldus een woordvoerster.

Fonds 1818 geeft begeleiding en advies, zodat ideeën worden omgezet in een plan. Alles wat een straat of buurt een beetje beter of gezelliger maakt, komt in aanmerking. Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt, komen na beoordeling van het fonds ook in aanmerking voor een donatie tot maximaal 3.000 euro.

Het inspiratiecafé is van 20.00 tot 21.30 uur, met na afloop een borrel. De inloop is vanaf 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Uit de krant