Topscoorder Dana van der Vlugt - Vincenten in de aanval. Ze eindigde de wedstrijd met tien doelpunten. | Foto: pr. Foto: pr.

Stijgende lijn brengt Foreholte opnieuw winst

Voorhout • De handbalsters van Foreholte hebben de stijgende lijn te pakken en dat merkte de tegenstander Westfriesland /S.E.W. ook. De Voorhoutse ploeg won de thuiswedstrijd met 33-24.

Westfriesland /S.E.W. heeft vier punten meer dan Foreholte, dus was het voor de thuisclub zaak om te winnen vanwege de puntenverdeling bij de nacompetitie. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op in de sfeervolle sporthal de Tulp, maar in het achterhoofd de slechte uitwedstrijd was waakzaamheid geboden. Tot halverwege de eerste helft werd om en om gescoord. S.E.W. had echter veel balverlies en kwam hierna moeizaam tot scoren. Foreholte echter bleef wel raak gooien (17 uit 21) en kon teren op een stabiele verdediging onder aanvoering van Britt van Leijden en Dana van der Vlugt-Vincenten en met achter zich twee betrouwbare keepsters Romy Verweij of Williënne vd Plas. Keepster Mayra de Boer haakte eerder in de week op de training geblesseerd af vanwege een blessure aan haar enkel. S.E.W wist een kwartier in de eerste helft niet te scoren en kwam in totaal op slechts tien scores. Foreholte deed het aanmerkelijk beter en wist zeventien keer het net te vinden. De ruime voorsprong bij rust was dan ook 17-10.

Trainer/coach Ken van Hasselt stuurde in de tweede helft dezelfde speelsters het veld in. Maar hoewel S.E.W. er alles aan deed om terug te komen in de wedstrijd, was het gat toch te groot. Onder aanvoering van onder andere de snelle, beweeglijke Chantal Slegtenhorst  - goed voor zeven doelpunten- en topscoorder Dana van der Vlugt-Vincenten (10 doelpunten) was de tweede helft wel rommeliger en vielen er een aantal tijdstraffen. Maar de winst kwam niet in gevaar, want via 23-16 en 28-20 speelden de Voorhoutse ploeg de wedstrijd goed uit naar 33-24.

Scores Foreholte: Dana van der Vlugt - Vincenten (10), Chantal Slegtenhorst (7), Ramona Vink en Kim Schuurbiers (4), Naomi Hoogervorst (3), Saskia Kolster, Malu Oud-Zandbergen (allebei 2) en Melanie Zwaan (1) .

Op zaterdag 24 februari speelt Foreholte de verre uitwedstrijd in Emmen tegen Misker/E & O, om 20.00 uur in sporthal Angelslo.