De vijf minioren van zwemvereniging de Columbiaan presteerde goed op het NK voor Minioren. V.l.n.r.: Boele, Tessa, Rein, Jamie en Charlene.  | Foto: pr.
De vijf minioren van zwemvereniging de Columbiaan presteerde goed op het NK voor Minioren. V.l.n.r.: Boele, Tessa, Rein, Jamie en Charlene. | Foto: pr. Foto: pr.

Rein Stoel beste minior van Nederland bij vlinderslag

Sport

Voorhout • De jongste zwemmers van Nederland zwommen afgelopen weekend de jaargangwedstrijden in Leiden. Vijf zwemmers van de Columbiaan deden mee aan de titelstrijd. Rein Stoel pakte het goud op de 50 meter vlinderslag en is hiermee de beste van Nederland op dit onderdeel.

Tijdens de jaargangwedstrijden strijden de snelste achttien zwemmers per afstand en leeftijd van Nederland om de titels. Rein Stoel bleek uitermate scherp. Hij startte op vijf afstanden en zwom deze goed tot zeer goed. Op de 50m vlinder was hij de favoriet, maar ga het maar eens waarmaken met al de zenuwen en snelle jongens om je heen. Rein bleef rustig en zwom de race van zijn leven. Het resultaat was een super goede tijd en de eerste plaats. Stoel is hiermee de beste van Nederland op onderdeel vlinderslag. Kort daarop lag hij ook nog in het bad voor de 100 meter rugslag. Op die afstand viel hij met een vierde plaats net buiten het podium.

De andere vier Columbiaan-zwemmers wisten geen medailles te veroveren, maar zwommen wel diverse persoonlijke records. De jarige Tessa Hoogstraten startte op vijf van de zes afstanden en behaalde meerdere top tien noteringen en zwom diverse persoonlijke records. Datzelfde gold voor Boele Böhm, al had hij nog extra hinder van de griep die hem de dagen ervoor had geveld. Charlene Ruiter zwom op de zondag de 100 rug, maar was te vermoeid en kon het tempo niet bijbenen.  Jaimie Kenworthy mocht ook op vijf afstanden starten en werd op de 50 meter vlinderslag vierde van Nederland. 

Uit de krant