Winnares Patricia Koot (m), tussen nummer twee Janna Bolsius (l) en nummer drie Jillian Knook. | Foto: pr./schaatspeloton Foto: pr./schaatspeloton.nl
foto

Patricia Koot Nederlands kampioen op de marathon

Warmond • Patricia Koot kent een goed seizoen en was op zaterdag 17 februari de sterkste schaatsster tijdens het Nederlands Marathon Kampioenschap Jeugd.

Op de Ireen Wüst-ijsbaan in Tilburg kon Koot lang haar tweede plek vasthouden om bij het uitkomen van de laatste bocht over het midden van de baan ongenaakbaar naar de winst te rijden bij de Pupillen A. Eerder die dag had ze zich nog met 23 anderen voor die finaleronde geplaatst tijdens de voorrondes.

Bij de pupillen B deed Rens Vergeer dat ook. In de eerste ronde van de finale wedstrijd viel Vergeer en het duurde ongeveer anderhalve ronde voor hij weer kon aansluiten bij het peloton. Het harde werken werd beloond, want hij schoof zijn schaats als tweede over de finishlijn. Tygo Kompier won deze wedstrijd.

Nog meer Warmondse IJsclub

In totaal deden negen deelnemers van de Warmondse IJsclub mee aan het NK jeugdmarathon. Luka Fredrikze kwam bij de junioren C tot 18 ronden van de 25, bij de meisjes Junioren B werd Sosha Zuiderduin negentiende, Tessa van Schie dertigste en Rianne Koot kwam tot 16 ronden van de 25. Tom Leltz werd zeventiende bij de junioren B en Rianne Heemskerk finishte als vijfentwintigste na 35 ronden bij de junioren A.

Patricia Koot komt als winnares over de finish. | Foto: pr./schaatspeloton.nl
Rens Vergeer (l) wint zilver. In het midden winnaar Tygo Kompier en nummer drie Menno van Eig. | Foto: pr./schaatspeloton.nl