| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr

Voorlopig nog geen fietspad door Roodemolenpolder

Algemeen

Sassenheim • Het fiets- en wandelpad dat gepland is in de Roodemolenpolder, komt er voorlopig nog niet. Er moet nog grond worden verworven voor de aanleg van het pad tussen de wijk Oosthout in Voorhout en de Postwijk in Sassenheim.

Al bijna tien jaar is de gemeente, samen met de provincie, aan het kijken naar de aanleg van een fietspad door de Roodemolenpolder, die Voorhout en Sassenheim met elkaar verbindt. Tijdens een wijkmarkt in 2016 liet wethouder Kees van Velzen weten dat de start van de aanleg in 2017 zou zijn. Gevraagd naar de voortgang van het project, laat een medewerker van de gemeente deze week weten dat er nog geen startdatum voor de aanleg bekend is. Het heeft te maken met de rechten op de grond waar het fietspad op moet komen. "Voor realisatie van het fietspad is het nodig gronden te verwerven," zo schrijft de ambtenaar. "Door verschillende belangen van verschillende partijen zijn de onderhandelingen complex. Dit vraagt meer tijd. Op voorhand is niet aan te geven hoe lang dit gaat duren."

Zodra alle benodigde grond is aangekocht, wordt een omgevingsvergunning ingediend. Daarop kunnen inwoners hun zienswijze indienen. Het voorkeursontwerp voor het pad staat al wel vast; daarover hebben belanghebbenden op een eerder moment al hun mening kunnen geven.

Uit de krant