Een bos bloemen van burgemeester Breuer voor het bruidspaar Heemskerk. | Foto: Piet van Kampen
Een bos bloemen van burgemeester Breuer voor het bruidspaar Heemskerk. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Diamanten bruidspaar Heemskerk: 'Altijd goed voor elkaar zorgen'

Algemeen

Warmond • Cees Heemskerk en Agaath Heemskerk-van Grieken (beiden 86) vierden vorige week hun 60-jarig huwelijksjubileum in partycentrum La France in Oegstgeest. Vlak naast de kerk waar zij op 17 februari 1958 elkaar het jawoord voor het leven gaven.

Door Piet van Kampen

Cees is een geboren en getogen Warmonder en de wieg van Agaath stond in Oegstgeest. De vraag is hoe het stel elkaar destijds ontmoette. Dat was bij Cees thuis, zo blijkt. Agaath werkte als verpleegster in het oude Elisabeth Ziekenhuis in Leiden en een zus van Cees ook Zij nodigde Agaath uit om een keer mee naar huis te gaan en daar zag ze Cees toen voor het eerst. Er ging nog geen liefdesvlammetje branden. "Maar ik vond hem wel leuk, geloof ik en ik vond het wel spannend", bekent de diamanten bruid.

Pas enige tijd later, na een feest in Warmond toen Cees de jonge Oegstgeestse naar huis bracht, werd het menens. Cupido trof de roos. Uit het huwelijk werden Johan, Kees, Paulien en Alphons geboren. Het paar werd gezegend met zeven kleinkinderen.

Buitenmens

De bruidegom is een echt buitenmens en heeft altijd in het bollenland gewerkt. Voor zijn trouwen had hij een oogje op hun huidige woning aan de Wasbeeklaan en na zes jaar in de Dorpsstraat gewoond te hebben, kwam hun huidige huis vrij. Daar woont het paar bijna hun leven lang al. Ook de bruid hielp vaak mee in het bollenwerk. Daarnaast was zij een bekwame handwerksters. Cees werd pauselijk onderscheiden met Pro Eclesia vanwege het vijftig jarig lidmaatschap van het Gregoriaans kerkkoor van de St. Matthias parochie in Warmond. Een mooi moment om op terug te blikken, net als op de fijne vakanties met de caravan in Frankrijk en een zonvakantie op Tenerife. Het paar wandelde en fietste vaak samen en hield van de buitenlucht. "Ik ga nog elke zaterdagmorgen op pad met de papierprikker om de omgeving schoon te houden," glimlacht Cees. En net als op hun omgeving, zijn ze ook zuinig op elkaar. Het is een bruidspaar dat zorgt voor elkaar, "want dan hou het je heel lang vol", besluiten zij met hun levensmotto. | Foto: Piet van Kampen

Uit de krant