De prijswinnaars van de kassabonactie van Albert Heijn Sassenheim met hun prijzen. | Foto: Esther Luijk
De prijswinnaars van de kassabonactie van Albert Heijn Sassenheim met hun prijzen. | Foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

In één minuut de winkelwagen vol olijfolie en wasmiddel

Zakelijk

Sassenheim • In de pas heropende Albert Heijn werden de maandagavond 19 februari de winnaars van de Grote Voorhavenkwartier Loterij bekend gemaakt. Toos Bon en haar man wonnen de hoofdprijs, een gloednieuw Auping bed. Magdalena Lastdrager, Marsja Wesseling en Patrick Geurds waren de gelukkigen die een minuut lang hun kar mochten volladen met gratis spullen.

Door Esther Luijk

Het was een chaotische minuut, zo vlak na sluitingstijd. Alle drie de winnaars mochten tegelijkertijd de Albert Heijn doorkruisen. Marsja, Patrick en Magdalena hadden zich van tevoren al goed voorbereid. "De groenten sla ik over", zegt Marsja, "Dat bederft toch alleen maar. Ik ren naar de wasmiddel, koffie en drank." Marsja had thuis wat filmpjes bekeken op YouTube, hoe een minuut gratis winkelen er precies uitzag. "Ik weet nu wel dat een minuut echt superkort is, maar ik heb goede schoenen aan en mijn zoons duwen de kar zodat ik twee handen vrij heb, dus het komt goed!"

Olijfolie en specerijen

Magdalena had, met een kindje van vier maanden thuis, haar zinnen gezet op babyvoeding en luiers, maar dat feest ging helaas niet door. Medicijnen, babyvoeding en sigaretten mochten niet gratis gewinkeld worden. Daarnaast mochten de shoppers van elk product slechts een exemplaar pakken, om gemaai met armen te voorkomen. Gelukkig had Magdalena naast de babyvoeding nog een plan B; ze ging rechtstreeks naar het pad met flessen olijfolie en laadde voor zo'n 300 euro haar kar vol aan oliën, noten en dure kruiden en specerijen.

Patrick kon met zes kinderen in zijn gezin eigenlijk alles wel goed gebruiken. "Ik ga gewoon hamsteren!", grapt hij. Een minuut later had hij een berg wasmiddel, olijfolie, een stoomstrijkijzer en een stoomreiniger bij elkaar gerend.

Goed geslaagd

Tijdens de uitreiking werden ook de andere prijswinnaars in het zonnetje gezet. Zo werden onder andere ook een Jura espressomachine en verschillende waardebonnen van ondernemers van het Voorhavenkwartier uitgereikt. De drie gevulde karren waren goed voor ruim duizend euro aan boodschappen. De winnaars waren buiten adem, maar zeer voldaan. "Dat was superleuk", lacht Marsja. "We zijn goed geslaagd!"

Uit de krant