Keepster Romy Verweij speelde een goede wedstrijd in Emmen. | Foto: pr.

Foreholte pakt volle winst in Emmen

Voorhout • Foreholte pakte in Emmen de volle winst, maar moest daar tegen hekkensluiter E&O wel een zware strijd leveren.

Foreholte heeft net als S.E.W vier partijen gewonnen. Toch is het in Emmen altijd hard werken voor elke meter. Zeker wanneer aanvoerster en routiner Naomi Hoogervorst ontbreekt wegens werkomstandigheden in het buitenland. Ook Williënne vd Plas en Lot van Kampen ontbraken vanwege ziek. Mayra de Boer was nog geblesseerd en junior Marit Huiberts was weer terug op de bank na lastige blessure.

Foreholte kende een matige start. E&O was niet van plan om het Foreholte makkelijk te maken. Dat lukte ook aardig dankzij onbeholpen gedrag, met name in de verdedigende acties. De Voorhoutse ploeg vond het moeilijk dit te accepteren, maar wist de focus op het eigen spel terug te vinden. Zo'n acht minuten voor de rust werd het eerste gaatje geslagen. Van 8-9 ging het naar 8-16, mede dankzij goed keeperswerk van junior Romy Verweij.

In de tweede helft deed E&O er nog een schepje bovenop om de wedstrijd naar hun hand te kunnen zetten. Foreholte zakte wat weg, gaf veel foute passes en was minder sterk in de verdediging. Halverwege de tweede helft was het 13-23. Ondanks dat het een rommelige wedstrijd was van beide kanten, wist Foreholte toch het hoofd koel te houden in bijzijn van de in grote getale meegereisde supporters. Uiteindelijk kan de Voorhoutse ploeg tevreden zijn met de 23-31 overwinning.

Scores: Dana van der Vlugt-Vincenten (9), Ramona Vink (6), Malu Oud-Zandbergen (4), Saskia Kolster en Nikki vd Post (allebei 3), Britt van Leijden en Marisha vd Geest en Melanie Zwaan (allen 2).

Op donderdag 1 maart speelt Foreholte de lastige doordeweekse uitwedstrijd tegen de nummer drie, Quintus in Kwinstheul.