Lisa van der Geest is erg sterk dit seizoen. Eerder werd ze Nederlands kampioen op de Weissensee. | Foto: pr./schaatspeloton.nl
Lisa van der Geest is erg sterk dit seizoen. Eerder werd ze Nederlands kampioen op de Weissensee. | Foto: pr./schaatspeloton.nl Foto: pr./schaatspeloton.nl

Lisa van der Geest wint twee laatste wedstrijden in Grand Prix op natuurijs

Sport

Warmond • Lisa van der Geest heeft de derde en vierde marathon uit de grandprixcyclus op natuurijs gewonnen. In het Zweedse Lulea won ze de laatste wedstrijd door in de laatste fase weg te rijden bij concurrent Elma de Vries.

Van der Geest is bezig aan een goed seizoen in de marathon. Ze won al eerder de nationale titel op de Weissensee en ook in Zweden liet ze zien in goede vorm te steken. Gisteren won ze derde wedstrijd door weg te rijden en met een voorsprong van 14 seconden te finishen voor haar achtervolgers.

Op zondag zette haar ploeg, MK Basics, de kaarten op Iris van der Stelt. De inwoonster van Sassenheim had nog een kans om het klassement van de Grand Prix te winnen, maar viel uit met materiaalpech. Het betekende voor Van der Geest dat haar kopwerk niet meer nodig was voor haar ploeggenoot en dus ging ze voor eigen kansen. Na bijna honderd kilometer reed ze weg bij de kopgroep van zes en kwam alleen over de finish. 

Uit de krant