Ondanks het verlies speelde Denzel Walker een sterke wedstrijd. | Foto: pr.
Ondanks het verlies speelde Denzel Walker een sterke wedstrijd. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets stelt teleur

Sport

Sassenheim • De rugbyers van The Bassets konden eindelijk punten pakken in de landelijke kampioenspoule. Oemoemenoe gaf de thuisclub echter een lesje in effectiviteit.

Slechts zes teams strijden daarin om de landstitel. Voor die titel zijn The Bassets al uitgespeeld en zo ook hun tegenstander Oemoemenoe uit Zeeland. Ook zij spelen ook geen rol van betekenis meer. Toch wilden beide teams voor de winst gaan, waarbij The Bassets hun thuisvoordeel mee wilde laten spelen en het publiek een mooie wedstrijd wilde voorschotelen. De dik ingepakte supporters gingen er eens goed voor zitten, maar kwamen al snel bedrogen uit. De gasten uit Zeeland, waar de voertaal Engels bleek te zijn, deelde vanaf het begin de lakens uit. Op alle fronten beheerste zij het speelveld en The Bassets kreeg les in effectiviteit. Het was een wonder dat het bij rust pas 5-22 was.

In de tweede helft bleef Oemoemenoe de bovenliggende partij. Toen de scheidsrechter het verlossende eindsignaal in zijn fluit blies stond op het scorebord de niets op af te dingen eindstand van 12-37. Daar kunnen The Bassets het tot 24 maart mee doen, dan volgen de laatste wedstrijden van het seizoen. De balans wordt nu al een beetje opgemaakt en wordt er al voorzichtig gekeken naar het volgend seizoen. De conclusie die nu al getrokken kan worden, is dat als je echt mee wilt doen om de knikkers er meer gastspelers uit het buitenland gehaald moeten worden. Op zaterdag 24 maart moeten de mouwen extra worden opgestroopt, dan komt de landskampioen RCH uit Hilversum op bezoek. 

Uit de krant