Afbeelding
Foto: Pexels

Voorkom bevriezing van de watermeter door goede isolatie

Algemeen

De komende dagen is er kans op strenge vorst. De vorst kan in combinatie met wind ervoor zorgen dat de watermeter bevriest en kapot gaat, met als gevolg een lekkage. Het is daarom belangrijk om de watermeter goed te beschermen.

Strenge vorst en een harde wind weten kieren en gaten te vinden. Zit de watermeter in een buitenput of minder goed geïsoleerde (kruip)ruimte? Dan kan hij snel bevriezen door het kleine beetje water dat zich in de meter bevindt. Dit is te voorkomen door de ruimte van de meter goed te isoleren. Bijvoorbeeld door isolatiemateriaal tegen de gevelwand te plaatsen en kieren en tochtnaden zoveel mogelijk te dichten. De watermeter en waterleidingen kunnen het beste ingepakt zijn met isolatiemateriaal. Drinkwaterbedrijf Oasen stuurde donderdag 22 februari een mail en sms met tips naar ruim 300 huishoudens die eerder door vorst te maken hebben gehad met een bevroren meter.

Als een watermeter bevroren is, komt er geen water meer uit de kraan. Het storingsnummer van Oasen is voor dit soort situaties dag en nacht bereikbaar (0182 59 35 30). Voor het vervangen van de meter worden kosten in rekening gebracht (195 euro). Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor een vorstvrije omgeving van de watermeter. Voorkom deze kosten door de tips van Oasen op te volgen.

Op www.oasen.nl/watermeter staan meer tips voor het voorkomen van een bevroren watermeter.

Uit de krant