Afbeelding

Cursus omgaan met dementie of niet aangeboren hersenletsel

Zorg & Welzijn

Teylingen • In samenwerking met Bijscholing Gezondheidszorg organiseert Welzijn Teylingen vanaf 15 maart een gratis driedelige cursus Beschadigd Brein. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de werking van het menselijk brein en krijgen deelnemers handvatten over hoe om te gaan met iemand met dementie en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Door het verlies van denkvermogen is het gedrag van mensen met dementie en NAH erg afhankelijk van de omgeving. Tijdens de cursus wordt antwoord gegeven op vragen als: 'Wat is een goede omgeving?' en 'Wat zijn positieve prikkels?' en wat kun je aan activiteiten doen als het brein beschadigd is.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur bestaande uit een theoretisch gedeelte en oefeningen die inzicht geven in de werking van een beschadigd brein. De cursusdata zijn donderdagavond 15, 29 maart en 12 april van 19.00 tot 21.30 uur in Sassenheim.

Aanmelden

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is aanmelden vooraf noodzakelijk. De aanmelding geldt voor alle drie de bijeenkomsten. Aanmelden kan via de agenda op www.welzijnteylingen.nl of telefonisch via 0252 231805.

Voor meer informatie, neem contact op met Leny Noteboom, mantelzorgadviseur, via l.noteboom@welzijnteylingen.nl of bel 0252 231805. 

Uit de krant