Afbeelding
Foto: pr

Glasvezel voor woningen in het Lage Land

Politiek

Warmond • Voor het aanleggen van glasvezel voor alle woningen in het Lage Land, haakt de gemeente aan op een project van de buurgemeente Kaag en Braassem.

Door Nico Kuyt

Teylingen werkt aan de 100 procent beschikbaarheid van snel internet in de gemeente. Daartoe is een serviceloket ‚breedband' in het leven geroepen voor afstemming met groepen bewoners en bedrijven om te kijken welke mogelijkheden er zijn om snel internet te realiseren op plaatsen waar dat nog niet beschikbaar is. Ook in 2018 en 2019 zal de gemeente deze werkwijze voortzetten, om zo bij te dragen aan betere digitale bereikbaarheid voor inwoners en bedrijfsleven. In dat kader lift de gemeente nu mee in een project voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Kaag en Braasem. Het Lage Land is vanuit de rest van Teylingen moeilijk te bereiken voor de aanleg ervan. Maar via het project van de buurgemeente kan hier toch glasvezel worden aangelegd.

De afspraken die voor dit project gemaakt zijn door de gemeente Kaag en Braasem worden door de gemeente Teylingen gevolgd. De uitvoering vindt plaats onder regie van de gemeente Kaag en Braasem, inclusief alle toezichttaken. Er worden ook lagere legestarieven gehanteerd. 

Uit de krant