| Foto: pr
| Foto: pr Foto: Pixabay

Pleegzorg ook na achttiende verjaardag

Politiek

Teylingen • Wettelijk stopt de pleegzorg abrupt op achttien jarige leeftijd, maar Teylingen maakt gebruik van de mogelijkheid om de zorg te verlengen tot na de achttiende verjaardag. Het ging vorig jaar daarbij om één cliënt uit Teylingen.

Door Nico Kuyt

CDA-raadsleden Reny Wietsma en Sybrinne de Vries hadden aan B&W over het stoppen van de pleegzorg vragen aan B&W gesteld.Het CDA wil dat de pleegzorg tot het 21ste jaar regel wordt, en slechts bij uitzondering, als bijvoorbeeld het in het pleeggezin niet langer gaat of als jongeren echt toe zijn aan zelfstandigheid, eerder ophoudt.

B&W deelt de mening van beide politica's dat voorkomen moet worden dat jongeren in de problemen komen en op 18-jarige leeftijd niet gedwongen moeten worden het pleeggezin te verlaten, als ze er nog niet aan toe zijn om op eigen benen te staan.

De regio Holland Rijnland handelt de pleegzorg af en daar is in 2017 voor zes cliënten verlengde pleegzorg gefinancierd, waarvan dus één uit Teylingen. B&W kan verder beide CDA'ers nog melden dat over de door de gemeente gehanteerde hoogte van de tarieven naar pleegzorgaanbieders geen klachten zijn. De regio heeft een van de laagste tarieven in vergelijking met andere regio's.

Uit de krant