Chloé, Nynke, Jasmijn en Sophie helpen de wethouder met het planten van de boom. | Foto: MV
Chloé, Nynke, Jasmijn en Sophie helpen de wethouder met het planten van de boom. | Foto: MV

De Buitenplaats plant sierkersen in Van Mathenessestraat

Algemeen

Teylingen • Wethouder Arno van Kempen mocht in het kader van de Landelijke Boomfeestdag op maandag 12 maart de eerste boom planten, samen met groep 6 van basisschool de Buitenplaats. De Van Mathenessestraat in Warmond is acht sierkersbomen - en een tijdscapsule- rijker.

Elk jaar is er een boomfeestdag met daaraan een thema gekoppeld. Dit jaar is dat 'Operatie Boomfeestdag; maak 't buiten beter. bomen verbinden'. Door kinderen een boom te laten planten, wordt de functie en waarde van bomen doorgegeven. In totaal gaan er in Nederland deze week 200.000 nieuwe bomen de grond, waarvan dus acht in Warmond.

Nieuwe bomen

Overbuurman Aad Kiel is ook naar buiten gekomen om te kijken. De vlag hangt uit bij zijn huis, waar hij en zijn vrouw al 53 jaar wonen. "De overkant was -door de sloop en bouw van nieuwe huurwoningen- alles bij elkaar twee jaar bouwgrond. De oude bomen zijn toen ook verwijderd. Dat er nieuwe bomen komen, vinden wij wel prettig. Het is een prima initiatief."

Tijdscapsule

Nynke, Chloé, Jasmijn en Sophie helpen de wethouder met het planten. Chloé mag ook de tijdscapsule in de grond stoppen. In de koker zitten brieven en tekeningen van de leerlingen. Als de boom ooit verwijderd moet worden, komt de capsule tegelijkertijd met de wortels omhoog, is de gedachte. De meiden hebben tekeningen gemaakt. "Ik heb getekend waar ik woon," zegt Chloé, terwijl ze de aarde rondom de nieuwe boom schept. Het is voor het eerst dat ze een boom hebben geplant. "We helpen wel eens thuis in de tuin, maar daar hebben we geen boom," zegt Jasmijn. "Maar we hebben wel moestuintjes!".

Voorhout en Sassenheim

Op donderdagochtend 15 maart gaat groep 6 van De Achtbaan locatie Cluster samen met wethouder Brekelmans in de Boekhorstlaan in Voorhout twee kerspruimen, twee gele kornoeljes en een blazenboom planten. Op vrijdag 16 maart krijgt boomfeestdag in Sassenheim een extra feestelijk tintje omdat het wordt gecombineerd met de afronding van de herinrichting van de Antoniuslaan. Groep 8 van basisschool De Rank plant samen met wethouder Kees van Velzen vier valse christusdoorns en een grote rode beukenboom voor de school.

Uit de krant