Teylingen kiest voor vernieuwende aanpak richting de gemeenteraadsverkiezingen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Jongeren laten aan e gemeente weten hoe ze geïnformeerd willen worden over de gemeenteraadsverkiezingen. | Foto: pr.
Jongeren laten aan e gemeente weten hoe ze geïnformeerd willen worden over de gemeenteraadsverkiezingen. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Teylingen

Teylingen kiest voor vernieuwende aanpak richting de gemeenteraadsverkiezingen

Teylingen • De gemeente Teylingen heeft dit jaar gekozen voor een vernieuwende aanpak richting de gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners staan centraal bij de opzet van de campagne. In januari heeft de gemeente via Team Teylingen, het digitale burgerpanel, uitgevraagd aan wat voor informatie inwoners behoefte hebben rondom de verkiezingen, welke onderwerpen zij belangrijk vinden en op welke manier en via welke kanalen zij graag geïnformeerd worden. Daarnaast is er een apart onderzoek onder jongeren uitgezet.

Alle jongeren van 14 t/m 25 jaar hebben namens de burgemeester een brief ontvangen met de vraag of zij een digitale vragenlijst wilden invullen. In totaal reageerden 385 jongeren.. Een deel van hen is onlangs naar het gemeentehuis gekomen om met de gemeente mee te denken over diverse thema's waaronder de gemeenteraadsverkiezingen. De resultaten van de onderzoeken en de uitkomst van de sessie met jongeren hebben de basis gevormd voor de huidige gemeentelijke verkiezingscampagne.

Alle platformen

Inwoners gaven aan dat ze het liefst geïnformeerd worden via o.a. video, website en social media. Dit onafhankelijk van de apparatuur (zoals laptop, tablet of smartphone) die zij gebruiken. De uitkomst van het onderzoek heeft er voor gezorgd dat Teylingen, naast de krant, als een van de weinige gemeenten in Nederland, ook gebruik maakt van een app en een mobiele website die op smartphones en tablets goed te lezen is.

Via de social media kanalen zoals Twitter en Facebook is de gemeente actief om zowel vooraf als tijdens de uitslagenavond inwoners op de hoogte te houden over de verkiezingen. Op al deze kanalen is informatie te vinden over de verschillende standpunten van de partijen die meedoen aan de verkiezingen. Daarnaast is ook praktische informatie over het stemmen beschikbaar. Hiermee is de informatie over de verkiezingen te bekijken op elk platform.

Stemkijker

De gemeente Teylingen wil de inwoners een stemhulp aanbieden en heeft op advies van het burgerpanel en de jongerensessie gekozen voor stemkijker.nl met korte video's. Naast het kunnen bekijken en beoordelen van de filmpjes op stemkijker.nl worden deze ook ingezet op Facebook en andere sociale media.

De app Teylingenstemt is te downloaden via de Appstore of Google play. De mobiele website is te bereiken via www.teylingenstemt.nl. De Stemkijker is te benaderen via teylingen.stemkijker.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>