Afbeelding
Foto: pr

KBO-bijeenkomst over testament en erfrecht

Algemeen

Warmond • KBO Teylingen, afdeling Warmond, organiseert op dinsdag 20 maart om 14.00 uur een bijeenkomst over over levenstestament, erfrecht en nalatenschap in Het Trefpunt (Herenweg 80).

Wie regelt uw zaken als u niet in de gelegenheid of in staat bent om uw eigen wil te bepalen? Bijvoorbeeld door een geestelijke of lichamelijke ziekte of door andere onverwachte omstandigheden? Wie kan dan uw wensen kenbaar maken aan de behandelend arts? Met andere woorden, wie geef ik het vertrouwen? In een levenstestament zijn voor dit soort vragen, regelingen te treffen. Opstellers kunnen aangeven wanneer hun omgeving of naasten namens hen mogen optreden en wat zij wel of niet namens de opsteller mogen en hoe zij bedoelde werkzaamheden namens diegene mogen of moeten verrichten.

Tijdens deze lezing zal notaris Heemskerk verder informatie geven over wanneer en waarom het zinvol is een testament op te maken. Een overlijden is een emotionele aangelegenheid. Daarbij komt dat de afwikkeling van een nalatenschap doorgaans ingewikkeld en tijdrovend is. Dit komt bijvoorbeeld door het erfrecht en de fiscale wetgeving. Ook is er veel onduidelijkheid over de consequenties van een overlijden voor inkomen en pensioen. Door de veranderende regelgeving zijn er ook veel vragen over de gevolgen van opname in een verpleeg/verzorgingshuis. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Uit de krant