De oude en de nieuwe voorzitter van Cultuur Verheft: Chris Tetteroo en Anja Jansze. | Foto: MV
De oude en de nieuwe voorzitter van Cultuur Verheft: Chris Tetteroo en Anja Jansze. | Foto: MV Foto: pr.

Afscheid na 37 jaar: de Zilveren Barensteel voor Chris Tetteroo

Verenigingen

Voorhout • Chris Tetteroo (64) heeft de Zilveren Barensteel ontvangen voor zijn inzet voor toneelvereniging Cultuur Verheft. Na 37 jaar voorzitterschap gaf hij tijdens de Algemene Ledenvergadering de voorzittershamer door aan Anja Jansze. 

Wethouder Kees van Velzen mocht de gemeentelijke onderscheiding uitreiken. Dat was niet voor het eerst. In 2012 ontving Tetteroo uit handen van de voorzitter al een koninklijke onderscheiding. 

Chris Tetteroo is sinds 1981 voorzitter van toneelvereniging Cultuur Verheft in Voorhout. Met zijn inzet, creativiteit en vindingrijkheid heeft hij ervoor gezorgd dat Cultuur Verheft een bloeiende vereniging is, met 50 leden en bijna 800 donateurs. Met twee voorstellingen per jaar (zes avonden per voorstelling) en familievoorstellingen kunnen veel bezoekers genieten van de toneelkunsten van de vereniging. Na 37 jaar heeft hij de voorzittershamer overgedragen aan Anja Jansze.

Sinterklaas

Naast het voorzitterschap van Cultuur Verheft staat de Tetteroo altijd paraat om een bijdrage te leveren aan bijzondere activiteiten, zoals het programma rond de presentatie van het Boerhaaveboek in 2017. Ook treedt hij  al sinds 1982 op als de Voorhoutse Sinterklaas, hetgeen hij ook na het beëindigen van het voorzitterschap van de toneelvereniging zal blijven doen.

Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals de heer Tetteroo. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De 'Zilveren Barensteel' is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen.

'Het is nooit saai geweest'. Lees het interview met Chris Tetteroo en Anja Jansze in De Teylinger van woensdag 28 maart. 

Uit de krant