Afbeelding
Foto: Tom Korenhoff

Inloop over ASS en ADHD bij stichting Klimkoord

Zorg & Welzijn

Sassenheim • Stichting Klimkoord opent in de autismeweek voor het eerst de deuren van de tijdelijke vestiging in oude pad van de ABN Amro (Hoofdstraat 211). Iedere woensdagochtend en donderdag kunnen geïnteresseerden gratis en vrijblijvend binnen lopen voor vragen omtrent ASS of ADHD. De rest van de week zijn afspraken op aanvraag. De pijlers zijn kennisdeling, innovatie, hulp en sociale initiatieven. Tijdens de autismeweek zijn er twee gratis thema-avonden.

Op maandag 9 april is de bijeenkomst 'Autisme en contact'. Waar loop je tegenaan in contact met jezelf en een ander? Hoe zit het met sociaal wenselijk gedrag? Waarom zijn dagelijkse dingen soms lastiger? Kan je hier iets aan doen? Gastspreker Frans van Nieuwmegen is actief als haptonoom en haptotherapeut en helpt via bewegingsoefeningen kinderen en volwassenen met angsten, sociaal gedrag en zelfverzekerdheid. Hij kan veel vertellen vanuit kennis en ervaring.

Op dinsdag 10 april staan 'Autisme en school, studie en werk' bij jongeren en jong volwassenen centraal. Bezoekers kunnen actief meedoen in de discussie of door hun verhaal te delen. Alleen luisteren naar de ander of naar Mariëlle van der Plas die werkt als loopbaancoach en begeleider bij school, studie of een traject, mag ook. Door haar eigen bedrijf heeft zij veel ervaring met jongeren en jong volwassenen met autisme.

De inloop is voor beide avonden vanaf 19.30 uur, start om 19.45 uur. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. Omdat er input vanuit de zaal wordt verwacht kunnen en minimaal tien en maximaal veertig mensen deelnemen. Aanmelden kan via chantalhos@klimkoord.nl, met vermelding van (voor)naam, aantal personen en welke bijeenkomst.

In april start Klimkoord met een ontmoetingsgroep voor mensen tussen de 16 en 35 jaar met Asperger of het vermoeden hebben dat ze Asperger hebben. Voor meer informatie, mail naar chantalhos@klimkoord.nl.

Uit de krant