Dankzij de buurtouders is speel- en ontmoetingsplaats De Geest weer een feest voor jong en oud | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Moeders Tamara, Anja, Linda, Hannerieke (en boven) Nancy en Marlinde met een aantal van hun kinderen. | Foto: pr./Femke Vink.
Moeders Tamara, Anja, Linda, Hannerieke (en boven) Nancy en Marlinde met een aantal van hun kinderen. | Foto: pr./Femke Vink. (Foto: pr./Femke Vink)
Warmond

Dankzij de buurtouders is speel- en ontmoetingsplaats De Geest weer een feest voor jong en oud

Warmond • Van een oude schommel en kleine glijbaan naar een speeltuin met klimrekken, stapstammen en een voetbalveldje. In ruim anderhalf jaar heeft de speeltuin aan De Geestlaan een metamorfose ondergaan. En dat dankzij zes enthousiaste moeders, die graag een veilige en groene speeltuin voor hun kinderen wilden, waar ook de senioren uit de buurt welkom zijn. Na vele uren plannen maken en fondsen werven, is de officiële opening van speel- en ontmoetingsplaats De Geest op zaterdag 14 april. Hoe het idee voor een opknapbeurt van een speeltuin uitliep op een enorm project.

Ja, ze hebben er wel eens wakker van gelegen. "We hebben eigenlijk alle fases wel doorlopen. Van diepe teleurstelling tot uitzinnige vreugde." Het is een week voor de oplevering van speel- en ontmoetingsplaats De Geest, de naam die de zes moeders uit de wijk aan het project hebben gegeven. Aan de tafel in huis bij Linda Peeters vertellen ze over de voorgaande anderhalf jaar, die in het teken stond van de nieuwe speeltuin aan De Geestlaan. Weken vol met honderden berichtjes in de appgroep 'Speelplek', mailwisselingen met fondsen en bijeenkomsten in de buurt.

Niet veilig

Voor de start van het project moeten we terug naar de zomer van 2016. In de oudercommissie van de basisschool komt bij toeval de speelplaats aan De Geestlaan ter sprake. Anja Overgaag en Marlinde Borgeld, beiden in de oudercommissie, willen er iets aan doen. "Het was niet echt geschikt meer," vertelt Marlinde. "De schommels waren verroest en de stenen piramide was ook niet echt veilig voor kleine kinderen." De speelplaats nodigt, met vooral een groot kaal veld, niet echt uit.

Dat kan anders, vinden de twee moeders. Anja: "We namen contact op met de gemeente om te bespreken wat mogelijk is. Onze timing was onbedoeld precies goed: de gemeente was van plan om meerdere speeltuinen op te knappen". Linda: "We hadden dus wel mazzel. We liepen al langer met het idee rond, want het was een oud speeltuintje waar voor de kinderen niets meer te beleven viel. De gemeente vertelde dat ze van plan waren om zes speeltuinen in Teylingen op te knappen, waaronder die bij ons. Dat was ook wel een motor. Toen dachten we; dan gaan we dat meteen beetpakken".

Lees verder in De Teylinger van woensdag 11 april. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>