Twee Chinese corsodeelnemers | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Pandavriendschap Wu Wen en Xing YA, de praalwagen van het corso in 2017. | Foto: Wilma van Velzen
Pandavriendschap Wu Wen en Xing YA, de praalwagen van het corso in 2017. | Foto: Wilma van Velzen
Regio

Twee Chinese corsodeelnemers

Gerrit Rutgrink, vicevoorzitter Bloemencorso van de Bollenstreek, verwelkomt de dubbele deelname vanuit China. Hij zegt hier hoge verwachtingen van te hebben.

"Wellicht herinnert men zich nog de praalwagen Pandavriendschap Wu Wen en Xing YA van Volksrepubliek China die vorig jaar omarmd werd als dé publiekslieveling. Ook de jury was onder de indruk, want dit leverde China de tweede stekersprijs op.

En als ik naar de praalwagenontwerpen kijk voor dit corso, dan zijn ook deze spectaculair.

Volksrepubliek China haakt in op het corsothema Cultuur met de fraaie praalwagen 'Carving the Dragon' en Cathay flower association, China doet dat met praalwagen 'Chinese culture along One Belt and One Road'. Het ontwerp van praalwagen 'Carving the Dragon' van Volksrepubliek China is gebaseerd op 'het snijden van de draak'.

Deze wagen toont de belangrijkste elementen van China: de berg (de deugdzamen houden van de heuvels), het water (de wijzen houden van het water), het paviljoen (traditionele Chinese architectuur), de kraanvogel (symbool van lang leven en vrede) en een bamboebos (waar de heren graag verblijven). Eveneens worden beroemde Chinese 'cartoon' figuren op de wagen gepresenteerd. Dit alles maakt dat deze praalwagen een perfecte combinatie van traditie en innovaties is. Kort gezegd, een praalwagen boordevol cultuur!

Economische zijderoute

Het ontwerp van praalwagen 'Chinese culture along One Belt and One Road' van Cathay flower association, China is gebaseerd op de economische zijderoute. 'One Belt One Road' is een ontwikkelingsstrategie van de Chinese overheid die zich richt op connectiviteit en samenwerking tussen Euraziatische landen.

De strategie onderstreept het streven van China een grotere rol te spelen in mondiale aangelegenheden met een op China gericht handelsnetwerk. Op deze praalwagen wordt dat weergegeven met onder andere de tempel van de hemel, een traditioneel bloemenarrangement.

De koning en de koningin van de bloemen, ofwel de boompioen (die staat voor 3.000 jaar Chinese geschiedenis) en de tulp (die zo'n 400 jaar geleden via de zijderoute Nederland bereikte), worden op de wagen bijeen gebracht in een traditioneel bloemenarrangement.

Drakendans

Voor nog meer spektakel zorgen de Chinese deelnemers met een drakendans die voorafgaand aan een van de praalwagens zal worden uitgevoerd op de drukste etappes.

Het corsopubliek zal hiervan niet alleen genieten maar ook kennismaken met de eeuwenoude Chinese cultuur. Leuk detail is dat de Chinese cultuur nog een andere corsodeelnemer heeft geïnspireerd. Corsogroep De Zilk komt namelijk voor de dag met praalwagen 'The Chinese Dragon'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>