Afbeelding

Thailand weer deelnemer aan bloemencorso

Algemeen

In 2016 was de Thaise deelnemer voor het eerst present met de prachtige praalwagen 'Thai traditions'. Vorig jaar was deelname niet gepast vanwege het jaar van rouw na het overlijden van de Thaise koning Bhumibol. Maar dit jaar is Thailand er weer bij met een nog mooiere praalwagen 'Thai culture and Religion'.

Gerrit Rutgrink, vicevoorzitter Bloemencorso van de Bollenstreek, zegt verheugd te zijn dat Thailand voor de tweede keer deelneemt aan het corso. "Twee jaar geleden was Thailand al present met een schitterende wagen en daar gaat deze keer nog een schepje bovenop. Met de praalwagen 'Thai culture and Religion' wordt op unieke wijze ingehaakt op het corsothema Cultuur. Een afspiegeling van de cultuur en religie van Thailand wordt op deze praalwagen uitgelicht met de bekende beelden van Buddha, de tempels en de olifanten. Het gezicht en geluid van Thailand worden gepresenteerd door middel van enerzijds traditionele Thaise muziek met live drums en anderzijds door de figuratie die bestaat uit twee prachtige Thaise dames die gekleed gaan in traditionele gewaden."

De Thaise deelnemer, de heer Kampon, eigenaar van Nongnooch Tropical Garden, vertegenwoordigt één van de mooiste tropische tuinen van Thailand die zich in Pattaya bevindt. Door ook in Nederland de aandacht op het prachtige Thailand te vestigen hoopt Kampon dat nog meer toeristen Thailand zullen bezoeken. Omgekeerd zullen de Thai kleurrijke filmreportages gaan zien van de Thaise deelname in het Bloemencorso van de Bollenstreek en de unieke bollencultuur in Nederland, want door de Thaise filmploegen wordt alles uitvoerig vastgelegd.

Uit de krant