Zwaarbevochten punt voor Foreholte dankzij inzet als collectief

Voorhout • Foreholte haalde zondagmiddag in Den Haag Moerwijk West een zwaarbevochten punt op bij een bijzonder lastige tegenstander. Tot aan het eind was het razend spannend, maar de Voorhouters wisten het gelijke spel met veel inzet en collectiviteit over de negentig minuten te krijgen.

In de warming-up was spits Wouter Nolles niet fit genoeg bevonden en dus startte Jelle Geerlings als centrale spits en werd Casper Brabander in de ploeg gebracht. Vanaf de aftrap was de wedstrijd 'los'. Lucas Wiering trok de bal voor op Geerlings, maar de spits kopte de bal volkomen verkeerd. Een minuut later was het een hoogstandje van Rafik El Ousrouti, die de bal met de hak over het hoofd over de kruising zag gaan. Daarna brak er een periode aan waarbij de mannen van trainer Mario Koswal superieur waren aan die uit Voorhout. De kansen en mogelijkheden regen zich aaneen, maar tot ontzetting van die zelfde Koswal werd de openingsgoal niet gemaakt. Enerzijds kwam dat door het gewoon missen van de opgelegde kansen, maar daarnaast was het opnieuw Foreholte-keeper Matthijs Guijt die uitgroeide tot een schier onneembare hindernis. Dat alles nam niet weg dat TAC'90 sprankelend voetbal speelde. De ploeg was voortdurend in beweging, kon elkaar heel snel en vaak blindelings vinden en de Voorhouters stonden met de rug tegen de muur. Overigens had die muur een hoge mate van compactheid en onverzettelijkheid. Binnen al dat aanvalsgeweld kreeg Foreholte nog wel een hele mooie kans. Nadat keeper Spaan en Sten Admiraal in duel om de bal op elkaar waren gebotst viel de afvallende bal voor de voeten van Joost van Dam. Hij aarzelde niet en probeerde vanaf veertig meter de bal met een grote boog in het lege doel te mikken. Met een uiterste krachtsinspanning kon de teruggelopen Spaan de bal over het doel tikken.

Vijfde corner

Het was een wonder dat de stand met de rust nog 0-0 was. Bij de hervatting gingen beide ploegen gewoon door waar ze al vijfenveertig minuten mee bezig waren. Toch deden de Voorhouters veel meer mee in de wedstrijd dan in de eerste helft. De eerste kans was voor Geerlings die vanuit een wel hele moeilijke hoek probeerde het net te vinden. Even later schoot de spits te snel op het doel van Spaan, daar waar de lob meer voor de hand had gelegen. Na vijftien minuten opende TAC'90 dan toch de score. De vijfde corner vloog voor het doel en de vrijgespeelde uitblinker aan TAC-zijde Randall Labordus kopte ongehinderd binnen (1-0). Het was uitermate van belang, maar ook verrassend, dat Casper Brabander binnen een paar minuten terugsloeg. Op vijfentwintig meter van het doel kreeg hij de bal ingespeeld en zijn schuiver paste precies in de linkerbenedenhoek (1-1). Even leek het er op dat Foreholte zelfs op voorsprong zou kunnen komen, maar aan het eind had TAC'90 de wedstrijd weer in handen en probeerden de Voorhouters met man en macht het gelijke spel te bemachtigen. De wisselbanken van beide ploegen werden in de wedstrijd gebracht, maar na vierennegentig minuten bracht de prima fluitende scheidrechter Verduijn de wedstrijd naar het einde.