Cor Vink van Huurdersbelang Teylingen slaat samen met wethouder Bas Brekelmans (r) de eerste paal voor de laatste 28 sociale huurappartamenten van het plan Engelse Tuin. | Foto: pr.
Cor Vink van Huurdersbelang Teylingen slaat samen met wethouder Bas Brekelmans (r) de eerste paal voor de laatste 28 sociale huurappartamenten van het plan Engelse Tuin. | Foto: pr. Foto: pr.

Eerste paal de grond in voor sociale huurappartementen Engelse Tuin

Algemeen

Voorhout • De eerste paal voor de bouw van 28 sociale huurwoningen in het plan Engelse Tuin in Voorhout, ging op maandag 16 april de grond in.  Wethouder Bas Brekelmans nam samen met de voorzitter van stichting Huurdersbelang Teylingen, Cor Vink, plaats op de boorstelling om de eerste paal vakkundig 16 meter de grond in boren.

Dit is het derde en laatste blok dat in het langs de Teylingerdreef wordt gebouwd en is uitsluitend bestemd voor de sociale verhuur. Daar is Brekelmans blij mee: "Elk jaar maken we prestatieafspraken met de corporaties en daar staat in dat we in nieuwbouwplannen gezamenlijk streven naar een goede mix van koopwoningen, vrijesector- en sociale huurwoningen. Met deze 28 appartementen geeft woonstichting Vooruitgang daar nu ook invulling aan".

'Druk onverminderd hoog'

Vanuit Huurdersbelang Teylingen onderschrijft Cor Vink dat van harte, maar benadrukt ook dat het niet genoeg is: "De druk op de sociale huurmarkt is onverminderd hoog. Gemiddeld reageren er ongeveer honderd kandidaten op een sociale huurwoning en het is mooi dat we daar nu 28 van kunnen helpen. Maar ik hoop voor onze huurders en woningzoekenden dat we dit jaar nog meer eerste palen kunnen slaan".

De locatie bevindt zich op het voormalig agrarisch bedrijventerrein van bollenkweker Colijn. De karakteristieke bollenschuur herinnerd daar nog aan. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Jacoba van Beierenweg, de Teylingerdreef en de Engelselaan. De 28 appartementen van Woonstichting Vooruitgang zijn verdeeld over drie verdiepingen die elk bereikbaar zijn met een lift. De huurprijzen variëren van 597,30 euro tot 710,68 euro.

Inschrijven vanaf oktober 2018

Volgens Johan van Buren, manager wonen bij Vooruitgang, is de belangstelling groot: "Nadat in januari het bericht was verschenen dat de bouw zou starten waren er al woningzoekenden die zich wilden inschrijven. Iedereen wordt verwezen naar www.woningnethollandrijnland.nl, waar de woningen in oktober 2018 op worden geadverteerd".

Als de bouw volgens plan verloopt kunnen de eerste bewoners april volgend jaar hun intrek nemen.

Uit de krant