Afbeelding
Foto: pr.

Moord in De Woelige Stal

Verenigingen

Voorhout • Het clubhuis van de Scouting Boerhaavegroep was zaterdag 14 april een plaats delict. Deze dag kwamen Koning Maximus en Koningin Alexandra op staatsbezoek bij de ambassade van het land Boerhaavistan, die tijdelijk is gehuisvest in 'De Woelige Stal', het clubhuis van de scoutinggroep. In de ochtend van dit bezoek wordt echter de ambassadeur vermoord… 

Rechercheur de Kok en zijn hulpje Kledder hadden alle kinderen gevraagd of zij mee wilden helpen de dader te vinden. Ten gevolge van de moord waren alle verdachten uitgeweken naar het Overbosch. Hier moesten de kinderen met behulp van een notitieboekje in groepjes de verdachten ondervragen om uiteindelijk de dader te vinden.

Nadat op het clubhuis, in de verhoorkamer, alle kinderen aan de recherche hebben verteld wat ze wisten, kwamen de rechercheurs tot de ontdekking dat er twee daders waren. Francisca Franssen en Miep van Typen bleken een huurmoordenaar en een spion uit het land Scojesië te zijn. De daders zijn afgevoerd in een busje door de politie en de rust keerde weer terug op het clubhuis van de Boerhaavegroep.

Uit de krant