Afbeelding
Foto: pixabay

Krediet beschikbaar gesteld voor tunnel Noordelijke Randweg

Politiek

Voorhout • De gemeenteraad stelt een krediet van 16.000.000 euro beschikbaar voor de realisatie van de tunnel onder het spoor Leiden-Haarlem voor de bouw van de Noordelijke Randweg Voorhout.

Door Nico Kuyt

De planning is dat eind 2020 de tunnel gereed zal zijn. Een jaar later zal dan de weg zijn voleinding krijgen. De nieuwe ontsluiting zal de Herenstraat gaan ontlasten, zo is de bedoeling. Inmiddels is driekwart van de grond voor de weg verworven. Er loopt nog een onteigeningsbesluit voor de rest. Gesprekken vinden nog plaats om deze alsnog minnelijk te verwerven. De raadscommissie Ruimte kon vorige week unaniem instemmen met het verstrekken van de gelden. Een oproep klonk zelfs om zoveel mogelijk vaart achter het project te zetten.

GroenLinks, ChristenUnie en Trilokaal wensten extra aandacht voor innovatieve duurzame oplossingen voor het opwekken van energie. Wethouder Kees van Velzen wees op de oude vuilnisbelt even over de gemeentegrens in Noordwijk, een onderdeel van de weg dat is aangekocht door Teylingen. Het plan is om middels zonnecollectoren de straatverlichting van de gemeente daarmee te betalen. Het krediet gaat als een hamerstuk naar de gemeenteraad voor een snel besluit. (NK)

Uit de krant