De kapel van Luidina blijft behouden. | Foto: MV
De kapel van Luidina blijft behouden. | Foto: MV

Herontwikkeling achter Liduina naar de raad

Politiek

Warmond • B&W gaat deze maand de gemeenteraad voorstellen het nieuwe bestemmingsplan voor de hoek van de Endepoellaan met De Weiden vast te stellen. Dat maakt het mogelijk om op deze plek twintig eengezinswoningen en acht gestapelde woningen te realiseren.

Door Nico Kuyt

De herbouw is gelegen achter het bestaande hoofdgebouw Liduina aan de Herenweg 50. De nog bestaande bebouwing aldaar wordt daartoe gesloopt. Enige jaren geleden is al een deel ervan, de wat in onderhoud uitgedaagde aanleunwoningen, met de grond gelijk gemaakt. Voor de nieuwe ontwikkeling heeft begin dit jaar het ontwerp-bestemmingsplan voor eenieder ter inzage gelegen. Er is slechts een zienswijze ingediend, ondertekend door twee omwonenden. De zienswijze betrof het verkeer, het (recreatief) parkeren en de fundering van de nieuwe woningen. Naar de mening van B&W zou deze zienswijze niet tot enige aanpassing van het bestemmingsplan hoeven te zorgen en vraagt de gemeenteraad dan ook in te stemmen met de beantwoording van de zienswijze en tevens het bestemmingsplan vast te stellen.

Hoofdgebouw niet in bestemmingsplan

Het bestaande hoofdgebouw Liduina, inclusief de kapel aan de Herenweg 50, maakt overigens geen onderdeel uit van de ontwikkeling en het bestemmingsplan. Deze gebouwen zijn aangekocht door Amvest en worden op dit moment verbouwd tot een dubbel Gastenhuis met 38 zorgeenheden. Hierin zal zorg worden verleend aan mensen die lijden aan dementie en worden geheel ingericht in de stijl van de jaren 50 tot de stoelen aan toe. Het Gastenhuis wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar.

De voorbespreking van het bestemmingsplan voor de nieuwe woningen op de hoek zijn op dinsdag 15 mei in de raadscommissie Ruimte. Vervolgens neemt de gemeenteraad op donderdag 31 mei hierover een besluit.

Uit de krant