De theekoepel in Park Groot Leerust. | Foto: archief/Henk Keijzer
De theekoepel in Park Groot Leerust. | Foto: archief/Henk Keijzer Foto: www.deteyding.nl / Henk Keijzer

Warmond Promotie wil verlengen pilot van terras in Park Groot Leerust

Politiek

Warmond • De Stichting Warmond Promotie heeft in een brief aan B&W gevraagd om de pilot voor horeca in de theekoepel in Park Groot Leerust te verlengen.

De stichting constateert dat de proefperiode van twee jaar geen voortzetting lijkt te krijgen. "Het is ons bekend dat het om een tijdelijke vergunning ging," zo schrijft het bestuur. "Waar de toeristen en inwoners van Teylingen in 2016 nog niet altijd het nieuwe terras wisten te vinden is gebleken dat dit in 2017 een echt succes is geworden. Geholpen door de aandacht van de fotosessie van de koninklijke familie is de 'theekoepel' inmiddels nauwelijks meer weg te denken en de concrete en visuele invulling van ons motto: 'Warmond aan de Kaag'!".

Bezwaar

In 2016 gaf het college toestemming voor de pilot, die stuitte op verzet bij de omwonenden. De Bezwaarcommissie hield begin 2017 een hoorzitting. Daaruit bleek dat enkele punten in de vergunning aangepast moesten worden.

Het bestuur van Warmond Promotie noemt het 'bijzonder teleurstellend' dat het terras niet opnieuw wordt opgesteld aan De Leede. "Inmiddels is het nieuwe watersportseizoen al in volle gang en het terras in Park Groot Leerust is een gemis in het dorp. Als bestuur van de Stichting Warmond Promotie doen we een dringend beroep op u als college de benodigde vergunning te heroverwegen zodat deze kansrijke plek voor promotie van ons mooie dorp niet verloren gaat. Juist de verbinding van het water met het dorp is essentieel voor de bedrijven in Warmond."

Uit de krant