Afbeelding

B&W wil spoed in restauratie bollenschuur

Politiek

Teylingen • De eigenaar dient voor maandag 28 mei bij de gemeente een restauratieplan in te dienen over het herstel van de vervallen bollenschuur van de Gebr. Bergman uit 1914 op Teijlingerlaan 69. Maar dat lukt hem om diverse redenen niet.

Door Nico Kuyt

De zogeheten Reckman-locatie naast de ruïne van Teylingen is in 2001 aangekocht met het aanvankelijke doel dat te herontwikkelen. Op de locatie staat de bollenschuur, een rijksmonument, die dan gerestaureerd zou worden. Door verschillende omstandigheden is er echter nog steeds geen definitief restauratieplan.

Monumentale schuur

De monumentale schuur is in de loop van de jaren door verwaarlozing in een slechte staat geraakt. Zorgen hierover noopte de gemeente om de eigenaar aan te schrijven. Door de verwaarlozing is namelijk de monumentale waarde in gevaar. Uiterlijk 28 mei moet er een restauratieplan liggen. Maar dat lukt de eigenaar niet en heeft verzocht om het te verschuiven naar oktober. B&W is geneigd hiermee in te stemmen. Inzet van het restauratieplan is het realiseren van maximaal vier grondgebonden woningen in de schuur. De gemeente en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed huldigen hierover een positieve grondhouding.

Uit de krant