De gebouwen aan de Herenstraat zijn gesloopt en de grond wordt klaargemaakt voor de nieuwbouw van de Posterijen. | Foto: MV
De gebouwen aan de Herenstraat zijn gesloopt en de grond wordt klaargemaakt voor de nieuwbouw van de Posterijen. | Foto: MV

Officiële start van bouw appartementencomplex in de Herenstraat

Algemeen

Voorhout • De officiële handeling voor de start van de bouw van appartementencomplex De Posterijen in de Herenstraat is op vrijdagmiddag 18 mei.

De Posterijen is het nieuwbouwplan op de hoek Herenstraat - Prins Bernhardstraat. Het complex telt in totaal vier verdiepingen. Op de begane grond is winkelruimte en berging. Op de eerste, tweede en derde verdieping worden 30 appartementen en 3 maisonnettes gerealiseerd.

De nieuwbouw deed eerder al heel wat stof opwaaien. Het plan kende in eerste instantie een tekort aan parkeerplaatsen voor de bewoners van de nieuwe appartementen. Omwonenden vreesden een nog hogere parkeerdruk in hun wijk, waar al een tekort aan plaatsen is. Ze dreigden naar de rechter te stappen, maar tot een rechtelijke uitspraak kwam het niet. Projectontwikkelaar De Raad Bouw paste het plan aan en ging van 38 naar 33 appartementen, waardoor er genoeg parkeerplaatsen zouden moeten zijn.

Uit de krant