Vrijwilligers van het Overbosch smullen van de taart, gebakken door de KTS-leerling. | Foto: pr.
Vrijwilligers van het Overbosch smullen van de taart, gebakken door de KTS-leerling. | Foto: pr. Foto: pr.

Taart in plaats van naar Bureau HALT: jongen bakt na vervuilen van het Overbosch

Algemeen

Voorhout • De vrijwilligers van het Overbosch lopen regelmatig een rondje om het zwerfvuil op te ruimen en houden ook in de gaten, of er mensen zijn die hun troep in het bos achterlaten. Dat merkte een leerling van de KTS, die zijn proefwerk in tientallen stukken had verscheurd en de restanten in het Overbosch achterliet. Als straf bakte hij een taart voor de vrijwilligers.

Het proefwerk was in stukken gescheurd, maar de naam van de leerling was nog wel te lezen. De Stichting Vrienden van het Overbosch heeft hierop contact gezocht met het schoolbestuur van de KTS. In overleg besloten school en stichting dat de jongen geen HALT-traject hoeft te volgen. Hiervoor in de plaats stemde hij in met het bakken van een taart. Dat kostte hem een halve dag, maar het resultaat mocht er wezen. Het bestuur van de stichting kreeg een heerlijke slagroomtaart voorgeschoteld.

Niet laten rondslingeren

De betreffende leerling heeft ook een rondje door het bos gelopen, samen met enkele bestuursleden. Hierbij werd hij geïnformeerd over de geschiedenis van het bos, de flora en fauna en het belang van het niet rond laten slingeren van afval. Met het verzoek om ook zijn mede-klasgenoten hierover te informeren. Wijkagent Peter de Boer controleert regelmatig in het Overbosch.

Jongeren, die in de toekomst wordt betrapt op het dumpen van afval, komen er niet meer af met het maken van een taart, maar zij kunnen zich melden bij Bureau HALT.

Uit de krant