Team Bollenstreek maakt de 'voorlopige' eindstand bekend. Net voor de bekendmaking werd nog 2.500 euro gedoneerd. | Foto: pr./Dave van der Wijngaard
Team Bollenstreek maakt de 'voorlopige' eindstand bekend. Net voor de bekendmaking werd nog 2.500 euro gedoneerd. | Foto: pr./Dave van der Wijngaard Foto: pr.

Team Bollenstreek is klaar voor de start: opbrengst van 77.593 euro bij Roparun

Algemeen

Voorhout • Roparun Team 114, beter bekend als Team Bollenstreek, heeft dit jaar een nieuw recordbedrag opgehaald voor de zorg voor mensen met kanker. Op vrijdagochtend 18 mei werd onthuld dat dit jaar dankzij de inzet van het team 77.593 euro naar het goede doel gaat.

Vorig jaar stond de teller op 55.000 euro. Daar zit het team deze editie dus ruim 20.000 euro boven. Een groot deel van het eindbedrag werd opgehaald met het evenement Hollen door de Bollen. De vijfde editie bracht 35.864 euro in het laatje. En zelfs op het laatste moment is nog gedoneerd, laat voorzitter Dave van der Wijngaard, voorzitter van Team Bollenstreek, weten. "Vanmorgen, net voor de bekendmaking, werd nog 2.500 euro geschonken."

Van Hamburg naar Rotterdam

Het is de veertiende deelname van Team Bollenstreek aan de Roparun. De hardloopwedstrijd in estafettevorm voor teams, die lopen van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, start op zaterdag 19 mei. Team 114 start in Hamburg en finisht op maandag op de Coolsingel in Rotterdam. In totaal doen 309 teams mee. 

Team Bollenstreek volgen? Dat kan via hun Facebookpagina. Klik daarvoor hier. 

Uit de krant