Over het onderwerp Prettig Wonen kwamen de meeste reacties binnen. | Foto: pr.
Over het onderwerp Prettig Wonen kwamen de meeste reacties binnen. | Foto: pr. Foto: pr.

Ruim 230 reacties op concept-raadsprogramma Vitaal Teylingen

Politiek

Teylingen • De nieuwe coalitie van VVD, D66 en Trilokaal presenteerde op maandag 14 mei het concept-raadsprogramma Vitaal Teylingen en vroegen inwoners om binnen een week daarop te reageren. In totaal kwamen er 230 reacties binnen.

Inwoners van Teylingen konden aangeven wat zij nog misten in het concept-raadsprogramma of andere suggesties voor verbeteringen aangeven. Er kwamen ruim 230 reacties binnen. Meer dan de helft van de reacties gaat over het thema Prettig Wonen. Daarna volgt Duurzaamheid met zo'n 40 reacties. De overige reacties zijn gelijk verdeeld over de thema's Sociaal & Zorg, Ondernemen en Modern Bestuur.

"De coalitie van VVD, Trilokaal en D66 zijn erg blij met de constructieve en zorgvuldige reacties," zo schrijven zij in een persbericht.

Wat en hoe te bereiken

Een deel van de reacties is gericht op het concept-raadsprogramma en gaat over wat de gemeente de komende jaren kan bereiken. Dat deel van de reacties wordt gebruikt om vanavond, op dinsdagavond 22 mei, het concept-raadsprogramma te bespreken en te verbeteren waar mogelijk. Dinsdagavond kan ook de gehele raad inlopen bij een besloten workshop om mee te spreken over het concept-raadsprogramma.

Een groot deel van de reacties gaat ook over hoe dat bereikt kan worden. Dat deel van de inbreng wordt gebruikt om straks het collegeprogramma te verbeteren waar mogelijk.

Reacties online te lezen

Deze week brengt de coalitie waar nodig wijzigingen aan in het concept-raadsprogramma. Dit aan de hand van de online inbreng en opmerkingen van de inwoners en van de raadsleden van 22 mei. De reacties worden gepubliceerd op de website www.vitaalteylingen.nl. 

Het aangepaste programma wordt besproken in de gemeenteraad van donderdag 31 mei. Naar verwachting wordt het programma dan vastgesteld. Op dat moment worden ook de drie wethouders geïnstalleerd.

Uit de krant