De winnaars van het Agnestoernooi. | Foto: pr.
De winnaars van het Agnestoernooi. | Foto: pr. Foto: pr.

Rijnsburger Piet Heemskerk wint biljarttoernooi BV Agnes

Verenigingen

Voorhout • Het jaarlijkse biljarttoernooi van Biljartvereniging Agnes is door Rijnsburger Piet Heemskerk (De Bogaert) op overduidelijke wijze gewonnen.

Na eerst in de halve finale Cor van Steijn (BV Agnes) in 18 beurten achter zich te hebben gelaten herhaalde Heemskerk dat kunststukje in de finale tegen Joop de Gier (Zwanenburg) in 16 beurten nog overduidelijker. Jan Rotmensen (De Bogaert) moest in zijn wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen Cor van Steijn nog 1 carambole maken, terwijl zijn tegenstander nog 45 caramboles moest maken. Toch lukte het Cor van Steijn om er een verlenging uit te slepen. In de verlenging trok Van Steijn zijn sterke slotakkoord door en legde daarmee beslag op de derde plaats.

In de troost- of verliezersronde behaalde good-old Cor Verlaan (BV Agnes) op verrassende wijze de eerste plaats. Hij sloot daarmee een sterk toernooi af. Jan Riemens (Sport) werd tweede, gevolgd door Hans Willemse (BV Agnes) en Clemens Berg (BV Agnes). Met tevredenheid keek voorzitter Harry Sistermans terug op een zeer geslaagd en gezellig Agnestoernooi. Hij dankte daarbij de organisatoren Cor van Steijn en John van Dijk en de vele vrijwilligers die actief waren in de catering en het tellen en schrijven van de caramboles.

Uit de krant